Curs online: Feminisme(s) per a principiants

El CRDD ofereix un nou curs online que començarà el 13 de març: “Feminisme(s) per a principiants”

Comptem amb la col·laboració d’Ulleres per Esquerrans, i de la cooperativa l’Esberla que ens han acompanyat en formacions anteriors, sempre amb molt bona acollida.

En aquest curs ens aproximarem als diferents i diversíssims moviments feministes que han donat la tabarra des del segle XIX i fins ara, i que han permès coses tant supèrflues com que les dones puguem votar, que s’entengui la complicada idea que no hem nascut per estar entre fogons i cuidant criatures sinó que podem fer tot el que se’ns passi per la barretina, que es prenguin mesures polítiques per eradicar la violència masclista, o que fins i tot, que puguem tenir una identitat de gènere que no tingui res a veure amb el que tinguem entre les cames.

feminismes-per-principiants

A qui va dirigit?

El curs va dirigit a totes aquelles i aquells que tingueu curiositat pels feminismes però que fins ara no heu tingut temps de posar-vos a explorar, llegir i descobrir. Vingueu del camp professional que vingueu, i tingueu el bagatge personal que tingueu, ens proposem que sortiu d’aquest curs amb els conceptes claus amb el que el feminisme mira el món, i conegueu quins són els avenços socials que els feminismes han fet possibles.

La formació i dinamització de l’aula virtual la duran a terme la Mariona Zamora Juan i l’Amat Molero Borràs que seran alhora els encarregats de fer un seguiment individualitzat de l’alumnat.

Programa

El programa del curs s’estructura en dos mòduls, cada un dels quals dura dues setmanes. El primer mòdul és una introducció als diferents pensaments i moviments feministes, i el segon una presentació dels principals debats i reptes actuals que aborda el feminisme.

MÒDUL 1: FEMINISMES: QUI, QUÈ, COM, PER QUÈ, QUAN I ON?

  • SETMANA 1: Feminismes occidentals. Què és el feminisme? Com, on i perquè sorgeix? Què ha fet fins ara, què ha aconseguit i què proposa? Aquesta primera setmana ens aproximarem a l’evolució històrica dels feminismes occidentals: com sorgeixen, i quines són les seves primeres demandes, propostes i èxits!
  • SETMANA 2: Feminismes d’altres horitzons. La segona setmana del curs creuarem les nostres fronteres i veurem que de feminismes el món n’és ple! I no tots demanen el mateix ni proposen les mateixes estratègies: a cada context social i cultural les situacions, necessitats i demandes són diferents, i no hem de pretendre que les nostres siguin universals.

MÒDUL 2: DEBATS I REPTES ACTUALS DELS FEMINISMES

  • SETMANA 3: Debats i reptes 1. Aquesta setmana abordarem tres grans debats i reptes amb els que treballa el feminisme contemporani i que, al nostre parer, tenen molts punts en comú: l’educació, les violències masclistes i la desconstrucció de les masculinitats.
  • SETMANA 4: Debats i reptes 2: La setmana quatre ens endinsarem en la discriminació a l’àmbit laboral i polític, i el que s’ha anomenat la crisi de les cures o el repte que com a societat se’ns planteja d’organitzar les cures i les tasques reproductives de manera justa, equitativa i corresponsable.

La durada del curs és del 13 de març al 10 d’abril de 2017; té un total de 20 hores a certificar, calculant una dedicació de 5h a la setmana aproximadament.

Descarrega’l aquí

Inscripcions (TANCADES)

Les inscripcions al curs es podrán fer des del 14 de febrer a partir de les 10h fins al 28 de febrer a les 17h a través d’un formulari que trobareu en aquesta mateixa web.  No s’acceptarà cap inscripció abans de temps. 

*PLACES LIMITADES, ACCÉS PER ORDRE D’INSCRIPCIÓ (EN CAS DE MANCA DE PLACES TINDRAN PREFERÈNCIA LES
PERSONES EMPADORNADES A SANT BOI DE LLOBREGAT)

Deixa un comentari