Usos del Temps

La rellevància que han anat adquirint les polítiques de gestió del temps està relacionada amb importants canvis socials, com la generalització de la incorporació de les dones al mercat del treball remunerat, els nous patrons de mobilitat, les noves formes d’organització del treball, la diversificació del smodels familiars i els avenços tecnològics. El temps social, i de retruc el personal, continua dissenyat sobre premisses que corresponen a un model de societat que ha quedat obsolet, cosa que fa que bona part de la població, principalment les dones, es trobi havent de compaginar dobles i triples jornades de treball. Com a conseqüència d’aquesta tensió, el temps es converteix en un bé cada vegada més escàs i la seva distribució desigual fa que actuï com un factor de discriminació.

L’any 2011 l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va impulsar el Pacte per a l’ús del temps a la ciutat, un acord ciutadà signat per 78 agents socials i econòmics que recull les accions locals per a la millora de l’equilibri entre el temps de teball remunerat i el temps dedicat al treball de cura. D’aquest acord marc se’n desprenen programes i projectes vinculats als nous usos socials del temps:

 

Programa de suport a les famílies monoparentals

Un dels sectors de població més afectat per les dificultats de compaginar els temps de treball remunerat i cura és el de les famílies monoparentals, que són aqueslles formades per un/a fill/a o més que conviuen i depenen econòmicament d’una sola persona. Aquestes famílies compten amb descomptes i condicions d’accés específiques a determinats serveis i cal que acreditin la seva condició  a través de la sol·licitud d’un carnet expedit per la  Generalitat de Catalunya.

– Carnet de família monoparental: documentació i tramitació

 Avantatges per a famílies monoparentals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s