Coeducació

Por coeducación se entiende la propuesta pedagógica actual para dar respuesta a la reivindicación de la igualdad realizada por la teoría feminista, que propone una reformulación del modelo de transmisión del conocimiento y de las ideas desde una perspectiva de género en los espacios de socialización destinados a la formación y el aprendizaje”  (RED2RED, 2007)

 La coeducació és un plantejament educatiu que pretén a més de garantir la igualtat d’accés a la educació, educar per a la igualtat d’oportunitats, eliminant tot tipus de desigualtats i discriminacions per raó de gènere. És un procés que requereix d’un canvi d’actituds per part de tota la comunitat educativa per tal que l’alumnat es desenvolupi de manera integral en igualtat de drets i oportunitats. Tot i que se’n parla sovint en l’àmbit escolar, hem de tenir present que la coeducació no només s’ha de posar en pràctica en aquest espai, sinó que s’ha d’integrar de manera transversal en totes les àrees i espais institucionals. La família, com agent de socialització pot ser també part activa i impulsora de la coeducació. Els mitjans de comunicació i difusió, poden afavorir també al desenvolupament d’aquest model.

clics igualitaris

Quins són els punts forts de la coeducació?

  • Elimina els rols estereotipats culturals en els que s’educa des de naixement pel fet de pertànyer a un o altre sexe. La coeducació adopta un nou model cultural que reuneix tant els valors positius del rol femení com del masculí.
  • Reconeix les actituds, els comportaments i les activitats desigualtats dels subjectes i agents educatius que configuren i formen part de l’àmbit educatiu i intervé per canviar-les.
  • Desenvolupa en l’alumnat les seves capacitats com a éssers humans independentment del seu sexe: autonomia, corresponsabilitat, respecte, presa de decisions, resiliencia, assertivitat…
  • Incorpora les realitats i experiències de les dones

Des del Centre de Recursos i Documentació de els Dones, us volem fer arribar a través d’aquest bloc, diferents materials i eines educatives, que us serveixin de suport per a posar en pràctica la tasca coeducativa en tots els àmbits de la vostra vida. Podeu trobar  tots els material clicant sobre l’àmbit temàtic “Coeducació” de la pàgina principal del bloc.

                                                                                Guia: Regala joguines no sexistes

Guia de contes per la coeducació 2014

Guia de contes per la coeducació 2015

Guia de contes per la coeducació 2016

Guia de contes per la coeducació 2017

Guia de contes per la coeducació 2018

 Contes coeducatius disponibles a les Biblioteques de Sant Boi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s