Exposició l’enginy (in)visible

L’enginy (in)visible
lenginy invisible
Una exposició sobre la representació de les dones en el món de la tecnologia en el passat, present i el futur.

Al llarg de la Història, les dones han estat minoria en el món de la tecnologia. Encara avui en una època on les possibilitats d’accés a la formació universitària i l’elecció de la carrera professional són les mateixes per als dos sexes, les dones continuen estant poc representades. 

Per reflexionar sobre aquest aspecte, la Societat Catalana de Tecnologia,  ha organitzat l’exposició Enginy (in)visible. Dona i tecnologia: passat, present i futur que estarà disponible a  Sant Boi de Llobregat i que Núria Salán, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia,  inaugurarà a la sala d’actes de l’Olivera, dilluns dia 5 de març a les 18 hores.

L’exposició mostra quins han estat els antecedents, la lluita i els reptes a què s’han enfrontat les dones al llarg de l’evolució tecnològica i ho compara amb la situació actual. Avui, la  representació femenina en les enginyeries i les carreres tècniques s’estima al  voltant del 30%  i aquesta presència encara és menor en càrrecs de responsabilitat, com ara la direcció d’empreses, societats tecnològiques o centres de recerca i desenvolupament. 

Entre les causes d’aquesta disparitat figuren factors com la poca visibilitat que ha tingut la dona en el passat de la tecnologia i la transmissió d’estereotips socials i culturals que juguen en contra de les vocacions tècniques en allunyar l’interès de les joves per aquests temes i titulacions.

Dia: Dilluns 5 de març a les 18h és farà una presentació a càrrec de la Núria Salan  que posarà de relleu la infrarepresentació de les dones en la ciència a través del temps passat, present i futur,  mitjançant exemples, anècdotes i xifres d’abans i ara.

Lloc: sala d’exposicions de l’Olivera,

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s