SANT BOI ÉS DIVERSA!

Amb el lema “Sant Boi és diversa” l’Ajuntament posa en marxa una campanya sobre la diversitat d’identitats i d’opcions sexuals a la ciutat per fer un diagnòstic sobre les realitats de les persones LGTBI i demostrar que Sant Boi no és una ciutat binària basada en la dicotomia de dos sexes. Una de les accions de la campanya és la incorporació de la imatge de difusió a un dels autobusos de la línia SB1.

La campanya “Sant Boi és diversa” es va presentar el dilluns 27 de març en una roda de premsa que va tenir lloc a la parada del carrer de Torras i Bages de línea de bus SB1. En aquest punt es va donar a conèixer l’autobús que en portarà retolada la imatge durant tot el mes d’abril.

Durant la presentació, l’alcaldessa va fer referència a l’autobús tot dient que ” Sant Boi té un bus que no genera odi ni discriminació, sinó la igualtat, perquè cal seguir traballant per guanyar una lluita que ha de ser de tothom”. Així mateix, Lluïsa Moret va dir que la iniciativa vol mostrar Sant Boi com a ciutat que “aposta per tots els colors de la diversitat sexual, lluny de la dicotomia home/dona”. També  que el projecte “incorporarà la mirada i la perspectiva de diversitat de gènere als serveis d’atenció al públic i a la tasca general de l’Ajuntament”. En aquest sentit, va dir que “el consistori està elaborant un pla per garantir el respecte a la diversitat sexual i propiciarà un pacte social entorn a aquesta qüestió”.

Diagnòstic social

Un dels objectius principals de la campanya que s’ha presentat és elaborar un diagnòstic, a partir del qual es podran impulsar propostes polítiques que ajudin a visibilitzar el col·lectiu LGTBI (persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) a la nostra ciutat.

La iniciativa és pionera i planteja com a reclam preguntes com “Carn o peix?”, “Pit o cuixa” o “Blau o rosa?” amb la intenció de cercar respostes i comentaris de totes aquelles persones de més de 16 anys del municipi a través de la pàgina web santboiesdiversa.cat

Un cop estiguin recollides les dades, un treball que es realitzarà durant els propers mesos, començarà la fase d’estudi. S’espera que els resultats finals es puguin donar a conèixer a l’hivern.

La campanya vol contribuir al desplegament de la Llei contra la homofòbia aprovada pel Parlament de Catalunya que vol garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals i persones trans. Vol servir també per donar a conèixer les diferents maneres de viure la identitat de gènere i la sexualitat, saber com és el dia a dia de les persones del col·lectiu LGTBI i si han patit o presenciat algun tipus de descriminació per raó de la seva condició sexual. Es tracta de fer més visible l’existència de persones de diferents orientacions sexuals a la societat i ajudar a entendre les seves necessitats i els nous conceptes de família.


El Ple de l’Ajuntament va aprovar a l’octubre de 2015 una moció contra l’homofòbia, la transfòbia i l’assetjament escolar al col·lectiu LGTBI i el Pla de Govern 2015-2019 inclou mesures vinculades al desplegament de polítiques adreçades a la visibilització d’aquestes persones. Aquesta campanya es realitza en el marc d’aquests compromisos.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s