Novetats documentals Gener-Març 2017

El Fons Documental del CRDD funciona com una biblioteca, si veniu durant el seu horari d’apertura podeu agafar obres en prèstec durant un mes. Aquest  darrer trimestre , el fons documental del CRDD ha incorporat les següents obres:

Aplicaciones de la asertividad

Olga Castanyer

Com queixar-se en un restaurant si ens porten el menjar passat? Com fer front a una desqualificació en públic? Què fer si ens envaeix la ira i temem descontrolar-nos? Com dir No a una petició desmesurada que ens fa un ésser estimat? La resposta té una única paraula: assertivitat. L’assertivitat és la capacitat de respectar-nos i fer-nos respectar, sense faltar tampoc el respecte a l’altra persona. En aquest llibre, eminentment pràctic, es mostren les estratègies assertives més apropiades per afrontar situacions com les descrites.

Adiestrarse en la resiliencia

Monika Gruhl- Hugo Korbacher

Un llibre pensat per als que volen enfortir i fomentar els seus recursos personals. Els nombrosos exemples («casos pràctics») presos de la vida quotidiana permeten a les persones que llegeixin aquestes pàgines descobrir què és el que les enforteix o les debilita. Prendran consciència dels seus propis problemes. Els suggeriments i pràctiques proposen exercicis que ajuden a trobar noves solucions i perspectives en la configuració de la pròpia existència. D’aquesta manera, per pròpia iniciativa i respectant el ritme que vulgui seguir cada lector, es desenvolupa el perfil de la resiliència de cada individu. «Gràcies a la resiliència, una persona pot arribar a conèixer les estratègies a què ha de recórrer per sortir airosa dels obstacles i les adversitats. La resiliència s’aprèn. Al llarg de tota la nostra vida podem ampliar i exercitar les habilitats i actituds necessàries per superar les dificultats ».

Miss Fifty

Rosa Ribas

Marta Ferrer, una dona de mitjana edat casada i amb dos fills que treballa a la delegació d’Hisenda de Barcelona, ha passat els últims mesos lluitant contra un càncer de pit que ha canviat la seva vida. Però després de l’última sessió de radioteràpia alguna cosa sembla haver canviat. Marta comprèn que la radiació li ha prestat superpoders com la invisibilitat i altres més que anirà descobrint a poc a poc. A partir d’aquest moment haurà també que enfrontar-se a supermalvats alhora que tractarà de portar en secret la seva nova condició de justiciera. Com té cinquanta-quatre anys decidirà que el seu nom com a superheroïna serà Miss Fifty. Rosa Ribas ret homenatge literari a les dones que pateixen o han patit càncer, assumint amb humor i un sentiment positiu la dura lluita que han de travessar per curar-se. La novel·la ha estat il·lustrada per María Mirall.

 

Un pavo rosa

Diana Gutierrez

Un pavo rosa és una comèdia juvenil escrita per Diana Gutiérrez sobre dues noies molt diferents, moltes situacions compromeses i un munt de musicals a la fi dels anys 90. Es divideix en dos actes que es poden llegir de forma independent.

 

No le llames más

Rhonda Findling

005000058b

Hi ha vida després d’una ruptura? La resposta és un sí rotund, encara que moltes dones no acceptin el final d’una relació de parella i s’aferrin a ella quan l’amor ja no és possible, perllongant una agonia que no les condueix a res.

No lo llames más és un llibre de suport per a dones que estan passant per l’experiència d’una separació. En ell trobaran consells i exercicis que els ajudaran a analitzar i entendre el que els passa, coneixeran el testimoni d’altres dones que han viscut històries similars i, gradualment, aniran recobrant l’autoestima i la confiança perdudes.

En No el truquis més s’exposen maneres d’acceptar els sentiments que provoca l’amor i el desamor i s’ofereixen pautes per a obrir-se de nou al món de les emocions, sense caure en velles trampes ni repetir els errors del passat.

 

Unspoken

Lorena Ros

 

Retrats i testimonis d’homes i dones procedents d’Espanya, Estats Units i Mèxic que han patit abusos sexuals durant la seva infància, per part de familiars, persones de confiança, sacerdots i membres respectats de la comunitat. Durant sis anys, la fotògrafa aconsegueix mantenir una estreta relació amb les persones que apareixen en el llibre, les fotografia, entrevista i grava els seus testimonis, i així aconsegueix que comparteixin amb ella l’experiència traumàtica que van patir de petits. Així mateix, retrata els llocs i els records que els supervivents relacionen amb els fets ocorreguts, els quals queden gravats en la seva memòria.

Segons un estudi de l’ACE (Estudi d’experiències adverses en la infantesa), en les societats occidentals un 25% de dones i un 13% d’homes han estat víctimes d’abusos sexuals abans d’arribar als 17 anys. L’abús sexual infantil és un crim que no coneix fronteres socioeconòmiques ni culturals. El que tenen en comú les persones que han patit abusos és la culpa i la convicció que la persona que ha abusat d’ells els va inculcar que el que passava havia de mantenir-se en secret. Tot i que els abusos són freqüents i generalitzats, parlar d’ells en les societats occidentals segueix sent tabú.

 

Un cuidador, dues vides

Obra social la Caixa

Programa de suport al cuidador familiar no professional, que en col·laboració amb administracions públiques i diverses associacions, s’ofereix al cuidador informació en referència a:

  • Pautes per a cuidar-se i cuidar millor.
  • Recursos disponibles.
  • Coneixements de les principals tècniques per ajudar-los en la seva tasca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s