Novetats documentals octubre-desembre 2016

El Fons Documental del CRDD funciona com una biblioteca, si veniu durant el seu horari d’apertura podeu agafar obres en prèstec durant un mes. Aquest  darrer trimestre , el fons documental del CRDD ha incorporat les següents obres:

Tú haz la comida, que yo cuelgo los cuadros.

Miguel Lorente

No és estrany que moltes dones joves, i no tan joves, pensin que no viuen en un món masclista perquè, gràcies a la lluita d’altres dones en el passat, hi ha la igualtat de sexes en la nostra societat. No obstant això, Miguel Lorente, metge forense i acreditat expert en violència de gènere, ens explica que, tot i que encara no siguin conscients, segurament aquestes joves ja es troben atrapades en situacions no igualitàries i seguiran trobant pals a les rodes a mesura que tracten d’avançar en les seves carreres professionals, i també en les seves vides privades; de la mateixa manera que moltes de les dones de més edat que abans van somiar la llibertat, no han pogut sortir dels espais i estereotips que les van atrapar.

En aquest llibre, es mostren les trampes que amaga el nostre món, unes directrius aparentment menys rígides que antany però que tenen la mateixa finalitat de sempre: que ningú se surti del sistema establert. Aquests ardits, tot i que ideats per controlar a dones, també estan despertant el rebuig d’alguns homes que no volen encaixar en els rols tradicionals. I és que, tal com deia Simone de Beauvoir: «el problema de la dona sempre ha estat un problema d’homes».

Mujeres, hombres, poder

Almudena Hernando

Aquest volum recull cinc articles al voltant de la construcció de les subjectivitats de gènere. Al cinema i la literatura infantil es dediquen els dos primers, entesos com a dispositius de reproducció de la desigualtat en tant col·loquen en el centre a personatges, desitjos i necessitats masculines. En els conflictes entre les subjectivitats creades com masculines i femenines es centren els dos últims capítols, mostrant que les diferents expectatatives d’identitat i relació amb les que creixem limiten el nostre potencial d’entesa i trobada.

Masculinidades en tela de juicio

Nerea Aresti

Aquest llibre aborda l’estudi de les transformacions de la masculinitat, entesa com a construcció cultural, durant les primeres dècades del segle XX. Nerea Aresti s’acosta a aquests canvis analitzant una sèrie de processos judicials relacionats amb diversos casos criminals. Aquests casos, el debat social que van generar i la proliferació discursiva que els va acompanyar, serveixen per investigar les identitats de gènere i l’evolució del que va ser considerat comportament legítim i il·legítim en un home. El treball parteix de la idea que els canvis en el significat de la masculinitat resulten decisius per a la vida de les dones, de manera que l’estudi s’inscriu en un projecte d’història feminista. Els models de virilitat, a més, no es construeixen únicament en oposició a la feminitat, sinó també a altres homes, els quals, pels seus actes, el seu aspecte o la seva sexualitat, van marcar els límits externs de la masculinitat normativa.

Amores que matan

Vicente Garrido

Vicente Garrido va revelar a El psicòpata, el seu anterior llibre, que hi ha persones que no són el que semblen, i que, en qüestió d’amors, un psicòpata està lluny de ser la parella ideal. En Amores que matan analitza en detall la violència física i emocional contra la dona, així com l’assetjament, una experiència de terror psicològic que en moltes ocasions pot quedar impune. I ho fa d’una manera inèdita: presenta l’agressor amb una llum diàfana perquè el coneguis i, sobretot, perquè estiguis alerta. Al llibre descobriràs com l’amor pot arribar a convertir-se en un parany mortal que necessites prevenir i, en el pitjor dels casos, trencar en mil trossos. Hi ha, literalment, «amors que maten», i aquest llibre t’ensenya com enfrontar-te a ells

Feminidades y mascuilnidades: arquetipos y prácticas de género

Mary Nash

Aquest llibre innovador ens situa en el fascinant món dels arquetips de gènere des dels anys vint fins a la Transició democràtica espanyola. Explora la feminitat i la masculinitat contemporànies en contextos tan suggerents com la bohèmia francesa, el cinema, el futbol, els discursos colonials i nacionals, el feminisme, el món obrer i els mitjans rurals, culturals i polítics. Un gran equip d’especialistes ha abordat un mosaic d’icones femenins i masculins que qüestiona molts mites i proporciona un retrat suggerent i complex dels arquetips de gènere que emergeixen des de la conformitat o la transgressió.

Cuaderno de ejercicios para cultivar la alegría de vivir

Anne Van Stappen

En un món cada vegada més estressant, incert i complex, ¿és possible conrear l’alegria de viure? Tot i que tot adquireix un color grisós sota un cel gairebé sempre cobert de males notícies, ¿podríem resplendir d’entusiasme i ser portadors d’un dinamisme fecund sense per això, deixar de ser conscients de la realitat que ens envolta? Les respostes a totes aquestes preguntes són SI. Aquest quadern et convida a comprovar-ho.

Cuaderno de ejercicios para vivir la ira en positivo

Yves-Alexandre Thalmann

Consells per canalitzar els moments d’ira i no sucumbir a l’agressivitat. Aquests quaderns són elements actius de transformació personal redactats per professionals que treballen en cada un dels camps tractats, especialistes en la formació de l’individu, la psicoteràpia o l’ajuda personal.

La superación de la dependencia emocional

Jorge Castello Blasco

La dependència emocional es basa en la tendència al fet que la vida de l’individu afectat giri al voltant de les relacions de parella, ocupant aquestes el lloc prioritari. A més, aquestes relacions són generalment molt malaltisses i desequilibrades, el que suposa que la trajectòria amorosa del dependent emocional sigui un autèntic calvari sense el qual, paradoxalment, no pot deixar d’estar. Com adonar-nos del problema? ¿Hi ha causes que puguin ser detectades i evitades? ¿Què és la síndrome d’abstinència de la dependència i com es manifesta? ¿Podem eradicar la dependència emocional i recuperar la pau i la llibertat emocional? Com superar una ruptura? L’autor respon en aquest llibre a totes aquestes qüestions i dóna pautes perquè siguem capaços d’aconseguir relacions interpersonals equilibrades

Fortunas del feminismo

Nancy Fraser

Aquest nou llibre de Nancy Fraser traça l’evolució del moviment feminista des de la dècada de 1970 fins a l’actualitat i anticipa una fase nova, radical i igualitària, del pensament i l’acció feministes, que cal inserir amb força en l’actual cicle de lluites contra les polítiques i les pràctiques neoliberals.

5×2=9. Diez miradas contra la violencia de género

Silvia Pérez y Fernando Marías

Una reflexió narrativa i documental sobre la violència de gènere explicada per cinc importants escriptores espanyoles. «Cinc escriptores espanyoles compromeses contra la violència de gènere -Ángeles Cas, Espido Freire, Rosa Regàs, Eugenia Rico i Lourdes Ventura- es van reunir individualment amb altres tantes dones de diferents edats i classes socials que en algun moment de les seves vides, en ocasions a al llarg de molts anys, van patir maltractaments per part de les seves parelles. La paraula de la cinquena d’aquestes dones, assassinada anys enrere pel seu maltractador, va cobrar vida en boca del seu fill, i aquest relat tanca el llibre i també li dóna títol: la mort, l’absència que provoca la mort, fa que 5×2 siguin 9.

Cuaderno de ejercicios para aumentar la autoestima

Rosette Poletti

Un quadern d’autoestima que et pots portar a qualsevol lloc: a la feina, de vacances, de passeig. Treu llapis i bolígraf! Aquest quadern et convida a passejar per l’alegre camí de l’autoestima. Amb aquest quadern, ple d’exercicis, d’il·lustracions per pintar, de notes i de pensaments positius, descobriràs les teves potencialitats i augmentaràs la teva autoestima, i tot això mentre et diverteixes.

Captura

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s