Novetats documentals : juliol 2016

El Fons Documental del CRDD funciona com una biblioteca, si veniu durant el seu horari d’apertura podeu agafar obres en prèstec durant un mes. Aquest mes de juliol, el fons documental del CRDD incorpora les següents obres:

Manual para mujeres maltratadas (que quieren dejar de serlo)

Dra Consuelo Barea

Aquest llibre es dirigeix a totes les dones que directament o indirectament són víctimes de la violència de gènere. Aquest pràctic manual ha estat creat per acompanyar la dona maltractada perquè prengui consciència del que li passa i per què li passa, i oferir-li els instruments perquè acabi amb l’abús de poder de la seva parella i sàpiga prevenir futures situacions de risc. Així mateix, el llibre proporciona la informació necessària sobre aspectes mèdics, jurídics, psicològics i sociològics perquè la dona comprengui que el context sociocultural és còmplice de la violència de l’home i genera en ella una falsa feminitat, feta de por i submissió.

El acoso moral.

El maltrato psicológico en la vida cotidiana

Marie -France Hirigoyen

“L’assetjament moral” és el concepte que descriu la possibilitat de destruir a algú només amb paraules, mirades o insinuacions. En aquest llibre, que s’alimenta de nombrosos testimonis, l’autora analitza l’especificitat d’aquest tipus de relacions perverses i ens ensenya a identificar-les allà on es produeixin, ja sigui en la parella, la família o l’empresa.

L’assetjament moral genera, en les persones que el pateixen, una espiral depressiva, quan no suïcida, que les arrossega cap a una caiguda mortal. És una agressió constant i insidiosa d’una persona cap a una altra amb la qual l’agressor posa de manifest la seva voluntat de desempallegar d’algú sense tacar-se les mans, ja que aquestes persones perverses saben emmascarar molt bé les seves intencions.

Marie-France Hirigoyen ens ensenya a identificar aquestes impostures perquè les víctimes puguin recuperar els seus punts de referència i lliurar-se de la influència destructiva del seu agressor.

Recolzant-se en la seva experiència clínica, l’autora se situa del costat de les persones agredides i ens fa comprendre que l’assetjament que aquestes pateixen quotidianament és un veritable «assassinat psíquic».

Gràcies a aquest llibre el problema de l’assetjament moral està deixant de ser un tabú, però encara queda molt camí per recórrer fins eradicar aquest tipus de tortura psicològica. I això el converteix en una lectura imprescindible.

Nuevas masculinidades

Marta Segarra i Àngels Carabí

Tot i que l’home ha estat sempre el terme neutre de la humanitat, els estudis de gènere demostren que «no es neix home, un es converteix en home», és a dir, que el patró masculí es conforma segons una construcció cultural. Tant a Espanya com en altres països, han sorgit grups de recerca sobre la condició masculina que posen en qüestió aquest model. Aquest llibre, segon de la sèrie dones i cultures, pretén no només fer una crítica de la masculinitat tradicional, considerada avui en dia per molts com repressiva i nociva tant per als homes com per a les dones, sinó també aportar suggeriments per establir les estratègies que necessita la construcció de noves masculinitats més lliures, riques i plurals. Reuneix assajos que parteixen de la psicologia, la filosofia, els estudis culturals i l’anàlisi fílmic per donar una visió global i constructiva d’aquest debat.

Ya no sufro por amor

Lucía Etxebarria

Apel·lant a la psicoanàlisi, a la psicologia, a la filosofia, a la sociologia, a la literatura, a la revolució postfeminista, al relat autobiogràfic i al sentit de l’humor, Lucía Etxebarria ha emprès un recorregut personal i literari per la penes de l’amor, i l’ha convertit en un llibre per a homes i dones, per a gais, lesbianes i heteros, per a joves i no tan joves … per a qualsevol que estigui fart de patir i lamentar-se. En ell ens explica com va deixar ella de patir per amor i com tu pots fer el mateix. Perquè tu ho vals.

Cuaderno de ejercicios para aprender a ser feliz

Alexandra Thalmann

Els exercicis i activitats de fàcil realització que et proposa aquest quadern t’ajudaran a descobrir què necessites realment per ser més feliç i el camí que has de triar per aconseguir-ho.

Captura

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s