Novetats documentals: Maig 2016

El Fons Documental del CRDD funciona com una biblioteca, si veniu durant el seu horari d’apertura podeu agafar obres en prèstec durant un mes. Aquest mes de maig, el fons documental del CRDD incorpora les següents obres:

Cuando amar demasiado es depender

Silvia Congost

 

L’amor és un espai en el qual podem ser nosaltres mateixos , en el qual podem créixer i en què sentim que vam triar l’altre cada dia. Si la nostra vitalitat s’apaga , les nostres il·lusions es trenquen constantment i sentim terror a quedar-nos sols, tot i ser infeliços, és que vivim en una parella tòxica En aquest manual, Silvia Congost ens ofereix les claus per reconèixer i abordar la dependència emocional a la vegada que ens descriu com superar-la i trobar el camí cap a la curació.

Deshacer el género

Judith Butler

Aquest llibre recull reflexions recents de l’autora sobre el gènere i la sexualitat, centrant-se en el nou parentiu, la psicoanàlisi i el tabú de l’incest, el transgènere, el intersexe, les categories de diagnòstic, la violència social i la tasca de transformació social. A partir de la teoria feminista i la teoria queer, Butler considera les normes que regeixen -i no ho aconsegueixen- el gènere i la sexualitat en tant que vinculades a les restriccions d’una categoria recognoscible de persona. El llibre suposa un replantejament del seu pensament inicial sobre la performativitat del gènere a El género en disputa. En aquesta obra, la crítica a les normes de gènere se situa clarament dins el marc de la tenacitat i la supervivència humanes. «Fer» el propi gènere exigeix en ocasions «desfer» les nocions dominants de la categoria persona. L’autora escriu sobre la «nova política del gènere» sorgida en aquests últims anys, una combinació de moviments interessats pel transgènere, la transsexualitat, el intersexe i les seves complexes relacions amb la teoria feminista i la teoria queer.

Cuaderno de ejercicios para aprender a amarse, a amar y a ser amado (a)

Jacques Salomé

Aquest petit manual t’ajudarà a explorar el teu quocient relacional amorós. Després del quocient intel·lectual , el quocient emocional o el quocient relacional (capacitat més o menys gran de relacionar-se amb algú , ha arribat l’hora de permetre que cada persona s’interrogui sobre els seus recursos per poder estimar-se,  amb el respecte envers ella mateixa, amb generositat i benevolència. Estimar-se en confiança per poder estimar sense possessivitat , sense l’angoixa de perdre l’altre, sense imposar l’amor com un deute a retornar. I per tant, reunir totes les condicions per poder ser estimat  amb la mateixa llibertat. 

SOS… Mi chico me pega pero yo le quiero.

Cómo ayudar a una chica joven que sufre malos tratos en su pareja

Fernando Gálligo Estévez

El llibre és una guia per reconèixer el maltractament i per sortir-ne des de la perspectiva de la vivència de les i els joves. Narra testimonis de noies joves , parla de mites i idees errònies sobre l’amor , de com aquesta societat patriarcal crea la socialització de gènere… S’analitzen alguns casos reflectits en els mitjans de comunicació espanyols i inclou testimonis de joves que han superat positivament la violència de gènere. L’autor proposa pautes per a la prevenció, un pla d’autoprotecció personal i orientacions sobre com actuar en situacions de maltractament.

La modista i altres dones

Carme Via Sala

guanyadora del  VIII Concurs narrativa Delta 2015-2016

La Maria Rosa és la modista d’un poble petit, té molt bones mans per a cosir i, quan s’acosten les celebracions locals com la Festa Major, les dones l’omplen d’encàrrecs perquè volen lluir les millors gales.

Som als anys cinquanta. Com ens explica l’autora a casa es tenia nevera de gel i a les merceries es plegaven punts de mitja; en aquest context i durant dècades, anar a ca la modista era habitual.

Aprofitant la relació que s’establia amb les clientes, ens endinsem en el món femení, quan les dones encara havien de viure lligades a la sort de l’home amb qui es casaven i competir en bellesa i ben vestir amb les altres dones, com la nouvinguda casada amb el batlle, la dona del farmacèutic, la de l’amo de la fàbrica, les noies casadores o l’amiga que pateix la violència masclista.

La modista és econòmicament independent, viu amb molta solitud i sense pensar en ella. “Feia el seu ofici amb una gran destresa, era tota la seva vida”.  La modista seria una psicòloga actual a qui les dones expliquen les seves penes i alegries, “dones que acudien a ella, tant per la seva destresa en l’agulla, com per ser escoltades”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s