Núria Salán, de l’ESEIAAT, elegida nova presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia

La Santboiana Núria Salán, professora de l’ESEIAAT de la UPC, dirigirà durant els propers dos anys la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Salán, que en la candidatura que ha encapçalat ha obtingut el suport unànime dels membres de l’Assemblea, amb la totalitat dels vots emesos, pren el relleu en el càrrec de Frederic Luque, que passa a ser vicepresident a l’actual junta directiva de l’entitat.

Núria Salán forma part de l’SCT des de l’any 2010 i s’ha establert, com a principal objectiu del seu mandat, l’establiment d’una xarxa de relacions amb les altres societats filials de l’IEC per tal de generar sinèrgies entre elles i fer arribar a la societat catalana l’evidència de la transversalitat de la tecnologia en tots els àmbits de la vida.

Núria Salán és doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la UPC. Professora de metal·lúrgia al Campus de la UPC a Terrassa, ha estat coordinadora del Projecte de Recerca i Innovació en Metodologies d’Aprenentatge (RIMA) de la Universitat des dels seus inicis.
També és secretària de l’Associació d’Amics de la Metal·lúrgia (ASAMMET) i directora del Laboratori de Materials Compòsits Avançats de la UPC al Campus de Terrassa (COMPOLAB). Igualment, col·labora en temes de promoció dels estudis i de la tecnologia adreçats a estudiantat preuniversitari i ha estat molt activa en activitats d’apropament de la tecnologia a la població femenina.
Pel que fa a la seva activitat docent, du a terme una tasca molt activa de recerca en innovació docent, la qual cosa l’ha portat a formar part de diversos grups multidisciplinars que han estat guardonats amb premis del Consell Social de la UPC en quatre ocasions, o dues distincions Jaume Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya. Actualment, és dinamitzadora i col·laboradora del Programa de Mentories M2m de la UPC, adreçat a estudiantes de darrers cursos de la Universitat, o recentment titulades, des del qual ha pogut formar part del focus group de ‘Dona, Ciència i Tecnologia’ del Parlament de Catalunya.
Quant a la seva activitat de recerca, Núria Salán forma part del Centre d’Integritat Estructural i Fiabilitat dels Materials (CIEFMA).
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s