Sabates Vermelles, art públic contra la violència masclista

L’obra Zapatos Rojos neix de la mà de Elina Chauvet l’agost de 2009 a Ciudad Juárez, una ciutat on l’assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià.

Aquesta és una obra que sorgeix del dol propi i de la necessitat de fer públic el dolor privat i aliè. A través de l’absència i la visibilitat de les sabates vermelles, l’obra col·lectiva pretén mostrar el buit que han deixat les filles, les germanes, les mares i les esposes. Les sabates ens expliquen l’absència de qui les calçava i el vermell representa la sang però també l’esperança.

Les sabates vermelles han caminat més enllà de Mèxic i diverses artististes i activistes d’arreu del món han anat creant instal·lacions col·lectives per tal de denunciar les violències que viuen les dones pel sol fet de ser-ho. Argentina, Itàlia, Alemanya, Noruega, Brasil i aquest novembre a la nostra ciutat.

MEX33. CIUDAD JUÁREZ (MÉXICO), 10/12/2012.- Decenas de pares de zapatos rojos son colocados hoy, lunes 10 de diciembre de 2012, frente a la Fiscalía General del Estado, en Ciudad Juárez, como parte de una protesta organizada por la artista plástica Elina Chauvet, en contra de la desaparición de mujeres registrada en esta urbe del norte del país, una de las más afectadas por la guerra contra el narcotráfico y la pugna de territorios entre los cárteles de la droga. EFE/Alejandro Bringas

El proper dissabte 21 de novembre us convidem, a totes i tots, a participar en el procés de creació col·lectiva de la instal·lació artística Sabates Vermelles a Sant Boi de Llobregat. Només cal que porteu un parell de sabates velles a la carpa que s’instal·larà a la Plaça Catalunya en motiu del Dia internacional contra la violència masclista i que participeu al taller que tindrà lloc de les 10h a les 12h per tal de pintar-les de color vermell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s