Jane Goodall serà gualardonada amb el Premi Internacional de Catalunya

El 18 de maig es va fer públic al migdia el nom de la doctora Jane Goodall com a guanyadora del XXVII Premi Internacional Catalunya. Amb aquest premi, que atorga el Govern de la Generalitat, s’ha volgut reconèixer “tota la trajectòria i la contribució científica” d’aquesta antropòloga i primatòloga britànica.
El jurat del Premi va decidir per unanimitat atorgar aquest guardó a Jane Goodall “pel seu triple vessant analític, empíric i compromès”. L’acta del jurat ressalta així mateix “d’una banda, la seva transcendental contribució científica, que ens ha dut a una millor comprensió de la natura, la cultura i el comportament humans (entre altres coses, en mostrar-nos que no són fenòmens independents). De l’altra, el reconeixement que aquest fet suposa la promoció de la solidaritat dels éssers vius, la sostenibilitat del seu entorn i la pau entre els homes mateixos”.
Jane Goodall viatjarà a Barcelona el 27 de juliol per recollir aquest guardó, que es lliurarà en el decurs d’una cerimònia presidida pel president Artur Mas, al Palau de la Generalitat. El Premi Internacional Catalunya és atorgat anualment per la Generalitat per distingir a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. En la convocatòria d’enguany han concorregut un total de 152 candidatures provinents de 52 països, presentades per 180 institucions i pel mateix jurat.  L’any passat va ser guardonat amb el Premi l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu.
Font: gencat.cat
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s