Nova edició del taller d’escriptura per a dones del Premi de Narrativa Delta

Fa uns dies que vam obrir les inscripcions pel Taller d’Escriptura que organitza el Premi Literari DELTA.

Aquest concurs té com a objectiu estimular la creació literària de les dones del Baix Llobregat, tenint en compte la perspectiva de gènere, i fer-ho visible a través de la publicació de les obres guanyadores.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amb l’objectiu de donar eines i ajudar a les dones interessades en participar en aquest concurs, i també a aquelles dones que estan escrivint o el agrada escriure,  s’organitza un taller d’escriptura de 12 hores.

  • Dies: 30 d’abril, 7, 14, 21 i 28 de maig i 4 de juny de 2015
  • Horari:  de 17,30 a 19,30h
  • Lloc: Can Jordana, Ebre, 27

Objectius

Dominar els elements que entren en joc en la creació d’una novel·la. Iniciar el procés d’elaboració, preparació i redacció, a través d’introducció teòrica, exercicis pràctics; lectura de models literaris i creació grupal i individual en el taller. Transformar elements autobiogràfics en material literari, mitjançant la pràctica de consignes útils per a la reescriptura.

Metodologia

Exercicis d’introducció i comprensió, dels elements inicials per crear una novel·la: elecció de l’argument; tipus, i temes absoluts, i particulars d’una època, passats pel tamís de la pròpia experiència; i veu narrativa.

Enfocament preliminar de textos breus que serveixin d’aproximació al projecte literari, incorporant l’aplicació de tècniques d’avantguardes literàries i maneres d’abordatge creatiu de la novel·la actual, com a eines de transformació de la història i el discurs.

Programa

  • Dissenyant el pla de la nostra història. Elements en l’estructura: personatge, espai, temps. Tema i el seu desenvolupament en l’argument: plantejament, nus i desenllaç.
  • Qui explica la història? Per què triem aquesta veu, aquests ulls? La veu narrativa. El narrador protagonista, testimoni, deficient, quasi-omniscient
  • Com mostrar al personatge en la novel·la: descripció indirecta i directa. La primera aparició, la primera frase. Paper en la novel·la. Les sub-trames de personatges.
  • L’escena, el moment clau d’una novel·la: el ritme narratiu. Escena vs resum. La descripció. La importància de narrar de viva veu.
  • El diàleg, la veu dels personatges: com parlen els personatges, com parlen les persones. La naturalitat, eines de la naturalitat. El subtext: el que no es diu. Les intencions de diàleg.
  • El discurs literari: estil, to i intertextualitat. Gèneres i tipus de composició: variants a considerar en la creació contemporània.

Inscripció

A través del formulari que trobareu en aquest enllaç. Recordeu que les places són limitades i és respectarà l’ordre d’inscripció.

La resta de municipis que participen del concurs Literari Delta també programen altres tallers:


curs escriptura delta 2015

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s