Curs: Dones, literatura i pensament d’unes veus no previstes

Aquest Curs de Dones, literatura i pensament és fruit de la col·laboració entre el Seminari Filosofia i Gènere (dins del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones) i la VII Edició del Premi Literari Delta de Narrativa escrita per Dones. Els objectius són contribuir a la recuperació de la memòria i del llinatge de les dones en la literatura i la creació del pensament al llarg de la història, i posar-lo a l’abast de la població de la comarca.

capture-20140410-172200

Les dues sessions del Curs estan dedicades a les autores del Renaixement, en particular, a Christine de Pisan (1364-1430) i a Moderata Fonte (1555-1592), veus inesperades i dignes de memòria.

Amb el gest de dir-se, es creaven uns espais d’independència i llibertat originals on se situaven i posaven en joc les seves capacitats. Amb l’escriptura, desitjaven, volien i jutjaven, es redefinien dins del sistema cultural al qual pertanyien, i ho mostraven.

Malgrat les dificultats, van exercir un pensament i una creació de manera lliure i crítica, i es van incorporar a una tradició fecunda tot i la seva discontinuïtat. La qual cosa fa que ens ressonin ben actuals i plenes de modernitat.

Les persones interessades en inscriure’s ho poden fer omplint el formulari que trobaran aquí 

Descarrega el programa complet

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s