L’Institut Català de les Dones i la Xarxa Òmnia col·laboren per eliminar les desigualtats de gènere en l’ús de les TIC

Una de les primeres iniciatives és incrementar el coneixement i la col·laboració entre els i les professionals que dinamitzen els espais i assessoren les persones usuàries dels més de 100 Punts de la Xarxa Òmnia i les persones tècniques dels més de 100 Serveis d’informació i Atenció a les Dones (SIAD) que hi ha a Catalunya per impulsar l’establiment de relacions i sinèrgies de treball conjuntes entre ambdós recursos.

El Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Institut Català de les Dones i la Xarxa Òmnia, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, endega el Projecte Ada amb l’objectiu d’impulsar l’ús de les TIC entre les dones de tot el territori i disminuir les desigualtats respecte dels homes que hi ha en aquest àmbit. Una de les primeres iniciatives del Projecte Ada és incrementar el coneixement i la col·laboració entre els i les professionals que dinamitzen els espais i assessoren les persones usuàries dels més de 100 Punts de la Xarxa Òmnia i les persones tècniques dels més de 100 Serveis d’informació i Atenció a les Dones (SIAD) que hi ha a Catalunya per impulsar l’establiment de relacions i sinèrgies de treball conjuntes entre ambdós recursos.

El proper divendres (14 de juny) s’inicia la primera de cinc jornades de dinamització adreçada als i les professionals d’aquests àmbits de tota Catalunya com a espai per intercanviar experiències i plantejar nous projectes en comú. Les següents reunions tindran lloc a Sabadell (18 de juny), Figueres (20 de juny) Tarragona (26 de juny) i Barcelona (28 de juny).

A Catalunya un 71% de les dones declaren que han utilitzat l’ordinador en els darrers tres mesos, mentre que en els homes aquesta xifra s’incrementa fins a un 81%. Aquesta diferència es manté en l’ús habitual d’internet,  que manifesten tenir un 65% de dones i un 75% d’homes. La diferència de 10 punts continua quan es tracta de jugar, descarregar jocs, imatges, pel·lícules o música i declaren fer-ho un 50% dels homes i un 40 % de les dones. I s’incrementa quan es tracta de crear planes web o bloc, ja que afirmen fer-ho un 17% dels homes i només un 9% de les dones.

Els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones ofereixen  informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres, i també tenen un important paper en la detecció de situacions de violència masclista. Aquests serveis s’han materialitzat en els darrers anys gràcies als acords establerts per l’ICD amb els consells comarcals i els municipis.

Òmnia, és un programa d’intervenció social que utilitza com a instrument les eines TIC per millorar i afavorir la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat. Va adreçat a la població general, i especialment a les persones en risc social que precisin millorar les seves capacitats per a superar dificultats d’accés a les tecnologies d’informació, per tal d’evitar la seva exclusió.

El nom del Projecte recupera simbòlicament la figura d’Ada Byron (Londres 1815-1852) que va ser la primera programadora en la història dels ordinadors i visibilitza que les dones i la informàtica sempre han tingut una estreta relació. Moltes han estat les dones que han realitzat grans aportacions a la informàtica, però només ella compta amb un llenguatge de programació que porta el seu nom.

Font: http://www.icd.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s