La Comissió Europea proposarà una quota femenina en Consells d’Administració per a càrrecs no executius en grans empreses

La Comissió Europea proposarà imposar una quota femenina del 40% en els consells d’administració per a llocs no executius en les grans emperesas, i considera sancionar els que no compleixin amb aquesta norma. Viviane Reding va decidir que cal legislar en aquest cas a causa del gran desequilibri entre homes i dones en aquest àmbit.

Viviane Reding, vicepresidenta de l’executiu comunitari i responsable de Justícia, creu que el fort desequilibri entre homes i dones en els consells d’administració de les empreses requereix una legislació sobre el tema. La representació femenina només arriba al 13,7% en el conjunt de la UE, segons dades difoses el passat març.

Espanya té una quota de dones en les cúpules empresarials per sota de la mitjana europea, el 11,5%, tot i que és un dels pocs Estats de la UE que ha legislat sobre la matèria, al costat de Bèlgica, França, Itàlia i Holanda.

La directiva, que encara pot patir modificacions en els seus tràmits finals entre els serveis de la Comissió, fixarà com objectiu una quota del 40% del sexe infra-representat en els consells d’administració que s’haurà d’aconseguir d’aquí al 2020.

La norma no afecta les petites mitjanes i petites, és a dir, a les que tenen menys de 2050 empleats o ingressos anuals inferiors als 50 milions d’euros. Però aplicarà requisits més estrictes a les empreses públiques.

La directiva no definirà el tipus de sancions que s’imposaran a les companyies que no compleixin amb aquesta mesura, però exigirà als Estats membres que aquestes siguin “eficaces i dissuasives”.

La iniciativa xocarà amb l’oposició d’un gran nombre d’estats membres, que són, al costat de l’Eurocambra, els que han d’aprovar la nova legislació. En un recent debat, només França, Itàlia i Bèlgica es van mostrar a favor d’introduir quotes obligatòries per a les dones en els consells d’administració de les empreses cotitzades.

En canvi, Regne Unit, Irlanda, Països Baixos, Suècia, Eslovàquia, Hongria, Letònia, República Txeca, Xipre i Malta van rebutjar aquesta mesura.

 Font: http://www.mujeresycia.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s